Direct naar de inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Onderzoeksraad zet onderzoek naar aanvaring in de Botlek voort

De Onderzoeksraad voor Veiligheid zet het verkennend onderzoek naar de aanvaring tussen een schip en een boorplatform in de Botlek in Rotterdam voort in een formeel onderzoek. Bij de aanvaring op 21 februari 2024 raakte een persoon te water.

Het betrokken schip voer onder de vlag van de Bahama’s. De Bahama’s doen als staat van aanmerkelijk belang mee in het onderzoek.

Op de dag van het voorval zelf is de Onderzoeksraad meteen gestart met een verkennend onderzoek. Twee teams met onderzoekers zijn de volgende dag ter plaatse gegaan om de eerste onderzoeksinformatie te verzamelen. Zij hebben betrokkenen geïnterviewd en beeldmateriaal veilig gesteld.

Verplicht onderzoek

Bij de aanvaring is door toedoen van een zeeschip in Nederlands water naar alle waarschijnlijkheid een persoon komen te overlijden. Dat maakt dat de Onderzoeksraad verplicht is om onderzoek te doen naar de directe oorzaak van het voorval en de achterliggende factoren. Door het voorval te onderzoeken wil de Onderzoeksraad lessen trekken om herhaling in de toekomst te voorkomen. De Onderzoeksraad streeft ernaar het onderzoek binnen een jaar na het voorval af te ronden.

Kijk voor meer informatie op de onderzoekspagina.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.