Direct naar de inhoud
De transporttank op het terrein van Vopak Terminal Vlissingen. (Bron: Vopak)
De transporttank op het terrein van Vopak Terminal Vlissingen. (Bron: Vopak)

Emissie van 1,3-butadieen, Vopak Terminal Vlissingen

Status : Afgerond

Op 1 februari 2019 kwam een grote hoeveelheid van de zeer licht ontvlambare en kankerverwekkende stof 1,3-butadieen vrij bij Vopak Terminal Vlissingen. Als gevolg van het falen van een pakking van een transporttank is bij aanvang van het lossen vrijwel de gehele inhoud van de tank (13.000 kilogram) vrijgekomen. Hierbij ontstond een gaswolk die over het terrein richting buurbedrijven afdreef. De wolk is niet tot ontbranding gekomen; wel zijn directe omstanders, drie operators en een vrachtwagenchauffeur, blootgesteld aan het gas.

Belasting door drukpieken

Op een laadstelling van Vopak Terminal te Vlissingen heeft op 1 februari 2019 een emissie van ongeveer 13 ton 1,3-butadieen plaatsgevonden vanuit een T50 transporttank. Bij aanvang van het lossen van deze transporttank is de pakking tussen de tankwand en de doorstroombegrenzer in de vloeistofopening van de tank bezweken en dit heeft geleid tot een vrije uitstroming. Praktisch de gehele inhoud van de transporttank is vrijgekomen, omdat er geen mogelijkheid was om het lek te isoleren van de inhoud van de tank.

Er zijn geen aanwijzingen dat het type of de staat van de gebruikte pakking heeft geleid tot het voorval. Ook zijn er geen aanwijzingen dat er aan de montage van de pakking iets afwijkends was wat van invloed is geweest op het functioneren van de pakking.

In dit onderzoek zijn drie andere factoren geïdentificeerd die bijgedragen kunnen hebben aan het bezwijken van de pakking: gebruik van een verlengstuk, de druk in de transporttank en het ‘klapperen’ van de doorstroombegrenzer. Het is onwaarschijnlijk dat één van deze factoren afzonderlijk het bezwijken van de pakking heeft veroorzaakt. De plausibele verklaring voor het bezwijken van de pakking is de belasting van de pakking die werd veroorzaakt door de drukpieken die ontstonden bij het herhaaldelijk dichtslaan van de doorstroombegrenzer, die werd versterkt door de verhoogde druk die bij aanvang van de lossing in de transporttank aanwezig was. Onzeker is of de extra belasting door de beweging van het verlengstuk als gevolg van de drukeffecten in het leidingwerk van de laadstelling een significante rol heeft gespeeld.

Voorkomen van klapperen doorstroombegrenzer cruciaal

Gegeven het feit dat een transporttank voor onder druk tot vloeistof verdichte gassen helemaal leeg zal lopen wanneer de pakking tussen de doorstroombegrenzer en tankwand bezwijkt, komt de Onderzoeksraad op basis van dit onderzoek tot de volgende les: In het laad- en lossysteem kunnen drukpieken ontstaan wanneer de doorstroombegrenzer klappert. Deze drukpieken zijn onwenselijk omdat ze onderdelen van het laad- en lossysteem direct belasten en een mechanische belasting kunnen veroorzaken als gevolg van bewegingen van onderdelen van het leidingsysteem. Dit kan mogelijk tot het falen van een pakking leiden. Daarom is het cruciaal om bij het opstarten van een lossing klapperen van de doorstroombegrenzer te voorkomen door ervoor te zorgen dat het drukverschil tussen de transporttank en het aangesloten leidingwerk geleidelijk wordt vereffend.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.