Direct naar de inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Nabestaanden MH17 kunnen begin maart wrakstukken bezoeken

Nadat in december de wrakstukken in Nederland aankwamen, zijn op de luchtmachtbasis de voorbereidingen voor het onderzoek aan de wrakstukken gestart. De wrakstukken zijn bijvoorbeeld gefotografeerd en op sporen onderzocht. Ook zijn de wrakstukken gesorteerd en is er een selectie gemaakt van de wrakstukken die nodig zijn voor de reconstructie van een deel van het toestel.

In de tweede helft van februari zullen luchtvaartonderzoekers van de deelnemende landen in Gilze-Rijen onderzoek verrichten aan de wrakstukken. Zij doen onder meer breukvlakonderzoek, doen onderzoek naar faalmechanismen en onderzoeken de inslagpatronen. Het doel van dit onderzoek is om met het internationale onderzoeksteam vast te stellen wat uit de wrakstukken kan worden afgeleid.

In Gilze-Rijen is nog niet begonnen met de 3-dimensionale reconstructie van een deel van het toestel omdat eerst het internationale onderzoek in februari moet plaatsvinden. De nabestaanden zullen op een later moment in de gelegenheid worden gesteld deze 3-dimensionale reconstructie te bekijken.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.