Direct naar de inhoud

Nadat de wrakstukken in Charkov zijn aangekomen, zal het transport naar Nederland worden voorbereid. Op dit moment kan nog niet worden gezegd wanneer en hoe dat transport zal plaatsvinden.

Met het transport van Torez naar Charkov is de bergingsmissie van de wrakstukken van afgelopen week beƫindigd. Na een ruime periode van voorbereiding werd zondag 16 november gestart met de operatie. In zeven dagen tijd zijn binnen de mogelijkheden op de locatie van de ramp zoveel mogelijk wrakstukken geborgen die relevant zijn voor het onderzoek. Ondanks de complexe omstandigheden en de plaatselijke veiligheidssituatie kon het bergingsteam gedurende de hele week onder begeleiding van de OVSE volgens planning werken. Daarbij werd het team ondersteund door lokale hulpdiensten en deze samenwerking verliep goed.

De rampplek is nu nog niet geheel opgeruimd. Op de locaties waar de afgelopen week is gezocht, zijn veelal kleinere wrakstukken achtergebleven, die niet bruikbaar zijn voor het onderzoek. Hierover zijn afspraken gemaakt met de lokale hulpdiensten, die deze achtergebleven wrakstukken zullen opruimen.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.