Direct naar de inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Verkennend onderzoek naar veiligheid van kinderen in asielketen

De Onderzoeksraad voor Veiligheid start een verkennend onderzoek naar de veiligheid van kinderen in de Nederlandse asielketen. De Raad heeft zorgen over de leefomstandigheden van kinderen in de gehele asielketen, in het bijzonder voor hun veiligheidssituatie in opvanglocaties. 

Eerder hebben organisaties als de Kinderombudsman, de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en de Inspectie Justitie en Veiligheid gewezen op de ondermaatse en onveilige leefomstandigheden in de asielopvang, met name voor kinderen. De ernstige en urgente problematiek blijft voortduren.

Chris van Dam, voorzitter van de Onderzoeksraad: ‘De Onderzoeksraad volgt dit onderwerp al geruime tijd. Steeds klinken zorgelijke geluiden over de veiligheidssituatie in en rond opvanglocaties. Wij snappen dat dit een zeer complex probleem is, maar dat mag niet in de weg staan aan het bieden van minimale veiligheid aan de kwetsbaarste groep: de kinderen. Wij starten met oriënterende gesprekken met diverse betrokken partijen en verkennen zo in welke vorm een onderzoek van de Onderzoeksraad meerwaarde kan hebben.’

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.