Direct naar de inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Aandacht voor onderzoek koolmonoxidevergiftiging

In 2015 publiceerde de Onderzoeksraad een rapport over koolmonoxideongevallen. Tot dan toe werd aangenomen dat jaarlijks ten minste vijf à tien dodelijke slachtoffers en enkele honderden gewonden vielen door blootstelling aan een verhoogde concentratie koolmonoxide. Op basis van zijn onderzoek, stelde de Raad in 2015 echter dat de werkelijke omvang van het aantal slachtoffers drie tot vijf keer zo groot is.

Uit het onderzoek bleek dat het merendeel van de ongevallen gebeurde met moderne en goed onderhouden cv-installaties. Periodiek onderhoud bood geen afdoende bescherming tegen koolmonoxidevergiftiging. Daarnaast functioneerde de koolmonoxidemelder niet altijd zoals zou moeten, terwijl deze melder in veel gevallen de enige manier was om bewoners te waarschuwen tegen een te hoge concentratie koolmonoxide.

De Onderzoeksraad heeft in 2015 verschillende aanbevelingen gedaan om koolmonoxideongevallen tegen te gaan. Bekijk hier het gepubliceerde rapport, de aanbevelingen en de animatie over de gevaren van koolmonoxide.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.