Direct naar de inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Ruim vierhonderd nabestaanden bezoeken reconstructie MH17

Met de bezoeken aan de reconstructie van het vliegtuig heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid de publicatie van het eindrapport over de crash met vlucht MH17 afgerond. Een week na de publicatie is de animatievideo op het YouTube-kanaal van de Onderzoeksraad in totaal ruim vier miljoen keer bekeken. De animatievideo verscheen in het Engels en Nederlands en werd in het Russisch en Oekraïens ondertiteld.

Op de dag van publicatie waren ruim 220 vertegenwoordigers van de media op luchtmachtbasis Gilze Rijen aanwezig bij de presentatie van het eindrapport. De presentatie is zowel in Nederland als daarbuiten door verschillende omroepen live uitgezonden. Voorafgaand aan de publicatie waren bijna 400 nabestaanden in het World Forum in Den Haag om tijdens een besloten bijeenkomst door de Onderzoeksraad te worden geïnformeerd over het eindrapport. Aansluitend op de publicatie informeerde de Raad in Den Haag 85 ambassades over het onderzoek en lichtte voorzitter Tjibbe Joustra het rapport toe tijdens een besloten briefing aan de Tweede Kamer.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft op 23 juli 2014 op verzoek van de Oekraïense NBAAI de leiding over het onderzoek naar de crash van vlucht MH17 op zich genomen. Nu het eindrapport is gepubliceerd, is een delegatie van de Onderzoeksraad woensdag 21 oktober in Kiev aanwezig om de afronding van het onderzoek vast te stellen.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.