Direct naar de inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Reacties op aanbevelingen Aanpak Coronacrisis, deel 2

Het kabinet, het RIVM en de Gezondheidsraad hebben initiatieven genomen om lessen uit de coronacrisis om te zetten in aangepast beleid, wetgeving en/of richtlijnen. Het belang van de meeste aanbevelingen uit het rapport Aanpak coronacrisis, deel 2 wordt door partijen onderschreven. In de reactie van het kabinet zijn echter niet altijd concrete plannen of initiatieven terug te zien die aansluiten op de aanbevelingen. Dit concludeert de Onderzoeksraad in een terugblik op de reacties die de Raad ontving van alle partijen.

Reacties op aanbevelingen

De Onderzoeksraad publiceerde 12 oktober 2022 het tweede deelrapport in de serie Aanpak coronacrisis. Partijen die in een onderzoeksrapport een aanbeveling van de Onderzoeksraad krijgen, zijn wettelijk verplicht hierop te reageren binnen zes maanden. Na de publicatie van het tweede deelrapport reageerden partijen binnen drie maanden. De Onderzoeksraad werkt momenteel aan het derde en laatste deelonderzoek Aanpak coronacrisis. Na publicatie van dit derde deelonderzoek zal de Raad terugblikken op de aanbevelingen uit alle deelonderzoeken. De Raad gaat ervan uit dat er dan meer voldragen plannen en initiatieven te zien zijn.

Kijk voor de volledige reactie van de Onderzoeksraad op de opvolging van de aanbevelingen de onderzoekspagina Aanpak coronacrisis, deel 2. Hier vindt u ook alle reacties van het kabinet, het RIVM en de Gezondheidsraad.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.