Direct naar de inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Rapportage Ongevallen Scheepvaart januari 2023 – juli 2023

Veiligheid aan boord is geen vanzelfsprekendheid. Alle betrokken partijen moeten steeds opnieuw duidelijke afspraken maken over veiligheidsrisico’s en verantwoordelijkheden op en rond een schip. In deze editie van de Rapportage Ongevallen Scheepvaart (ROS) besteedt de Onderzoeksraad aandacht aan veilig samenwerken aan boord.

Op een schip is de kapitein altijd verantwoordelijk voor de veiligheid aan boord. Iedereen die vanaf de wal of aan boord werkt voor het schip kan met zijn handelen van invloed zijn op de veiligheid aan boord. Voor een veilige samenwerking is het belangrijk als de kapitein en de overige partijen samen basisafspraken maken voordat het werk aan boord begint. Zij kunnen basisafspraken maken in de vorm van een toolboxmeeting. Daarbij zijn de betrokken bemanningsleden en walpersoneel allemaal aanwezig en worden veiligheids­risico’s en verantwoordelijkheden voor veiligheidsmaatregelen benoemd en toegewezen.

Meer informatie over veiligheid aan boord van een schip en andere scheepvaartvoorvallen is te lezen in de Rapportage Ongevallen Scheepvaart januari 2023 – juni 2023

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.