Direct naar de inhoud

Het jaarverslag 2019 is voor de Onderzoeksraad een moment om terug te blikken en vooruit te kijken. Vanzelfsprekend wordt er aandacht besteed aan de onderzoeken die in 2019 zijn afgerond. Dit waren maar liefst 9 omvangrijke en 78 verkorte onderzoeken, met een grote diversiteit aan onderwerpen. Daarnaast wordt er ingegaan op de onderzoeken die in 2019 gestart zijn en is er ruimte voor het sociaal en financieel jaarverslag.

In de beschouwing legt voorzitter Jeroen Dijsselbloem een link tussen het afgelopen jaar en de toekomst. Hij geeft weer wat hem in zijn eerste jaar als voorzitter bezig heeft gehouden, zoals de vraag wat de verantwoordelijkheid van de Raad is en waar deze eindigt. Maar ook in andere delen van het jaarverslag wordt vooruit gekeken. Zo is er een onafhankelijke evaluatie uitgevoerd onder voorzitterschap van de heer Schnabel. De commissie stelt vast dat de Onderzoeksraad zijn bestaansrecht als gezaghebbende instantie op het gebied van veiligheid onomstotelijk heeft bewezen. Tegelijkertijd doet de commissie aanbevelingen om de organisatie verder te professionaliseren. Een aantal verbeteringen die de Raad heeft doorgevoerd worden uitgelicht in het jaarverslag.

Ten slotte is er in dit jaarverslag aandacht voor bestuurlijke analyses, trends en onderwerpen waarmee de veiligheidswinst nog meer kan worden vergroot. Zo zijn er een aantal aanbevelingen uit eerdere onderzoeken van de Raad die tot op heden niet of nauwelijks zijn opgevolgd. Het gaat daarbij om onderwerpen die nog altijd actueel zijn en die, wanneer opvolging wordt gegeven aan de aanbevelingen, de veiligheid in Nederland kunnen verbeteren.

Bekijk hier het jaarverslag 2019.

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.