Direct naar de inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Onderzoek naar treinongeval Zevenaar gestopt

Den Haag, 25 maart 2011

Op 11 januari jl. is bij Zevenaar een internationale passagierstrein tegen de achterste wagon van een goederentrein gebotst. Beide treinen zijn gedeeltelijk ontspoord. In de passagierstrein afkomstig uit Amsterdam zaten 146 reizigers, onder wie geen gewonden vielen. In de goederentrein was uitsluitend een machinist aanwezig, ook hij raakte niet gewond.

De Onderzoeksraad is na het ontvangen van de melding van dit voorval gelijk ter plaatse gegaan om het onderzoek te starten. Uit dit onderzoek zijn de volgende zaken naar voren gekomen.

Onderzoeken van de Onderzoeksraadzijn met name gericht op het opsporen van structurele veiligheidstekorten en het lering trekken uit voorvallen. In dit specifieke vooral is het probleem, koperdiefstal, bekend en is er daarbij ook al lering getrokken door de betrokken partij, ProRail. Ook nemen zij op dit moment al maatregelen om het probleem aan te pakken. Op dit moment wordt geringe toegevoegde waarde verwacht van verder onderzoek door de Onderzoeksraad. De Onderzoeksraad heeft daarom besloten het onderzoek te stoppen.

De Onderzoeksraad zal de ontwikkeling wel blijven volgen. Mocht blijken dat koperdiefstal toch nog tot veiligheidsproblemen leidt, kan dit aanleiding zijn voor de Raad het onderzoek te heropenen.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.