Direct naar de inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Jaarverslag 2011: 45 rapporten gepubliceerd

De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft vorig jaar 45 onderzoeken gepubliceerd. Dat staat in het jaarverslag over 2011, dat op 15 juni is gepubliceerd. Het gaat om 12 omvangrijke onderzoeken en 33 korte onderzoeken. In 2011 werkte de Onderzoeksraad ook aan 8 lopende onderzoeken, waarvan een deel in de eerste helft van 2012 is gepubliceerd.

Opvallend waren afgelopen jaar het onderzoek naar wapenbezit door sportschutters naar aanleiding van het schietincident in Alphen aan den Rijn, het onderzoek naar vogelaanvaringen op Schiphol, de treinbotsing bij Barendrecht en het ongeval met de slijptrein in Stavoren. Daarnaast heeft de Raad 33 korte onderzoeken gepubliceerd, waarvan 26 luchtvaartrapporten, 5 rapporten van de sector Industrie en 2 zeescheepvaartrapporten.

De lopende onderzoeken op 31 december 2011 betroffen onder meer de brand bij Chemie Pack in Moerdijk, de ingestorte betonvloer van de B-Tower, de brand bij Rivierduinen in Oegstgeest, het ingestorte dak van het Grolsch Vestestadion en het onderzoek naar Diginotar.

Op 7 februari werd mr Tjibbe Joustra beedigd tot voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Hij is daarmee prof. mr. Pieter van Vollenhoven opgevolgd, die samen met vice-voorzitter mr. Joost Hulsenbek op 1 februari afscheid nam van de Onderzoeksraad.Het bureau van de Onderzoeksraad telde in 2011 65 medewerkers. De Raad bestaat uit vijf leden.

Bekijk hier het jaarverslag 2011 van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.
Een Prezi presentatie van het jaarverslag vindt u op de homepage van onze website.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.