Direct naar de inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Onderzoeksraad stelt geen onderzoek in naar rellen Den Haag

De Onderzoekraad voor Veiligheid is volgens de wet niet bevoegd om onderzoek te doen naar gebeurtenissen rond de openbare orde. Daarom stelt de Onderzoeksraad geen onderzoek in naar de rellen tussen Eritrese groepen in Den Haag op 17 februari 2024.

Een meerderheid van de Haagse gemeenteraad had burgemeester Van Zanen in een motie verzocht de Onderzoeksraad te vragen de gang van zaken rond de rellen te onderzoeken. Voorzitter Chris van Dam van de Onderzoeksraad heeft het besluit in een brief aan Van Zanen toegelicht. 

Werkwijze van de Onderzoeksraad

De Onderzoeksraad kan alle voorvallen onderzoeken die de veiligheid van mensen, dieren, milieu of zaken in gevaar hebben gebracht. Bij bepaalde voorvallen in de luchtvaart, scheepvaart, industrie en railsector is de Onderzoeksraad volgens de wet verplicht om onderzoek te doen. In andere gevallen besluit de Onderzoeksraad zelf welke voorvallen wel of niet tot een onderzoek leiden. Soms is dat op basis van een vraag of een oproep uit de samenleving, soms omdat de Raad zelf veiligheidswinst verwacht rond een thema. Bij alle besluiten geldt de Rijkswet Ovv als kader.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.