Direct naar de inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Onderzoeksraad geeft tussentijdse waarschuwing voor vaarroute nabij Waddenkust

31 oktober 2019 – De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de kustwacht en reders een tussentijdse waarschuwing gegeven voor het varen met zeer grote schepen op de zuidelijke vaarroute nabij de Waddeneilanden (verkeersscheidingsstelsel Terschelling-German Bight ten noorden van de Waddeneilanden).

De Onderzoeksraad voert momenteel onderzoek uit naar aanleiding van de overboord geslagen containers van de MSC Zoe. Op basis van voorlopige modelberekeningen en bassinproeven blijkt dat op deze route bepaalde wind- en golfcondities en getijde kunnen leiden tot grote domp- en slingerbewegingen, die de veilige afstand tussen het schip en de zeebodem in gevaar brengen. Voor schepen met afmetingen vergelijkbaar met die van MSC Zoe ontstaat daarmee het risico van contact of bijna-contact met de zeebodem.

Naar verwachting wordt het eindrapport naar aanleiding van de overboord geslagen containers in het voorjaar van 2020 gepubliceerd. Bekijk hier de onderzoekspagina.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.