Direct naar de inhoud

Veiligheidscultuur in de zeescheepvaart

Status : Afgerond

ln relatief korte tijd had zich een aantal dodelijke ongevallen aan boord van schepen voorgedaan. Deze ongevallen hadden betrekking op betreden van besloten ruimten, het aan dek gaan bij slecht weer, meren en ontmeren en werken op een onveilige werkplek. De Onderzoeksraad heeft daarom onderzoek gedaan naar de veiligheidscultuur binnen de zeescheepvaart.
 
Het onderzoek richtte zich op de volgende vraag:
"Hoe kan het dat ervaren en verantwoordelijke zeevarenden niet altijd de gewenste veiligheid in acht nemen bij de confrontatie met hoge risico's en wat is daaraan te doen?".

Naast het onderzoek naar de afzonderlijke ongevallen onderzocht de Onderzoeksraad hoe er over veiligheid wordt gedacht in de sector, zowel binnen de kantoororganisaties van de reders of beheerders, als onder de zeevarenden.

Het onderzoek heeft uiteindelijk niet geleid tot een publicatie in de vorm van een rapport. De informatie die het onderzoek heeft opgeleverd, wordt gebruikt als achtergrondstudie bij nieuwe onderzoeken van de Onderzoeksraad in de sector scheepvaart.

Afgerond

Rapport

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.