Direct naar de inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuw meldingssysteem, campagne en vliegervolgsystemen dragen bij aan veiligheid zweefvliegen

De aanbeveling die de Commissie Veiligheid Zweefvliegen, onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL), kreeg is opgevolgd. De reactie van de commissie laat zien dat de lessen uit het onderzoek onder de aandacht van de Nederlandse zweefvliegclubs worden gebracht. Het nieuwe meldingssysteem en een campagne dragen bij aan het verbeteren van het veiligheidsmanagementsysteem van de clubs. Systemen om de ervaring van vliegers bij te houden,  kunnen bijdragen aan de manier waarop het veiligheidsmanagementsysteem van clubs rekening houdt met de recente vliegervaring van de leden.

Op 18 mei 2021 publiceerde de Onderzoeksraad voor Veiligheid een rapport over het voortijdig losraken van een kabel tijdens de lierstart van een zweefvliegtuig en deed een aanbeveling aan de KNVvL.

De volledige reactie van de Onderzoeksraad voor Veiligheid op de opvolging van de aanbevelingen is te vinden op de onderzoekspagina ‘Verlies van controle na onderbroken lierstart, vliegbasis Gilze-Rijen

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.