Direct naar de inhoud
  • Home
  • dr. Erica Bakkum
EricaBakkum0031

dr. Erica Bakkum

Dr. Erica Bakkum is sinds 1 december 2021 lid van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Het is mijn kracht om mensen en organisaties te verbinden. Veiligheid is niet voor elk mens vanzelfsprekend. Elk voorval biedt kansen om lessen te trekken. Ik geloof erin dat we met de combinatie van data, technische vaardigheden en het handelen van mensen bouwen aan een betere toekomst.

Bakkum werkte jarenlang als medisch specialist en vervulde naast haar werk binnen de gynaecologie diverse toezichthoudende en bestuursfuncties.

In het Amsterdamse OLVG was zij tot 2018 voorzitter van de medische staf. Daarna was Bakkum tot 2021 lid van de Raad van Bestuur van het Medisch Centrum Leeuwarden.

Nevenfuncties

  • Lid Raad van Toezicht Erasmus Medisch Centrum, het Rotterdamse topklinische ziekenhuis voor onderzoek, onderwijs als patiëntenzorg
  • Lid Raad van Commissarissen VvAA, het collectief dat diensten en advies verzorgt voor 130.000 zorgprofessionals
  • Lid Raad van Toezicht bij IDA Foundation, een onafhankelijke sociale onderneming die wereldwijd medicijnen en medische producten levert aan zorgorganisaties tegen de beste prijs.
  • Voorzitter Nationaal Bestuur De Zonnebloem, de vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor alle mensen met een lichamelijke beperking en voor hen die in een sociaal isolement dreigen te komen. 
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.