Direct naar de inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Intentie bij partijen om aanbevelingen Onderzoeksraad op te volgen

De Federal Aviation Administration en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hebben de intentie om de aanbevelingen van de Onderzoeksraad op te volgen. Door het korte tijdsbestek tussen de publicatie van het rapport en de reactie van de aanbevelingspartijen hebben de partijen de aanbevelingen nog niet concreet kunnen uitvoeren. Op welke wijze hier verder vervolg aan wordt gegeven, zal in de toekomst moeten blijken.

Het opvolgen van de aanbevelingen moet de veiligheid van omwonenden van luchthavens vergroten. De Onderzoeksraad publiceerde in april 2023 het rapport ‘Motorstoring tijdens initiële klimfase’ nadat er door een motorstoring brokstukken neerkwamen in het dorp Meerssen. De impact op de grond was groot. Door de vallende brokstukken raakten twee personen gewond en was er schade aan huizen en auto’s. Ook versterkte het voorval het gevoel van onveiligheid bij omwonenden van het vliegveld Maastricht Aachen Airport, waar het vliegtuig was opgestegen. Het vliegtuig kon ondanks de motorstoring doorvliegen en week uit naar de luchthaven Luik (Liege Airport) in België, waar het toestel veilig landde.

Kijk voor de volledige reactie van de Onderzoeksraad op de opvolging van de aanbevelingen en de reactie van de aanbevelingspartijen op de onderzoekspagina ‘Motorstoring tijdens initiële klimfase’.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.