Direct naar de inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Aanpak coronacrisis: het onderzoek in beeld en geluid

Het overzicht toont vier onderwerpen die in beeld worden toegelicht:

  1. Reconstructie: In de periode december 2019 tot september 2020 volgden gebeurtenissen elkaar zeer snel op. De meest bepalende gebeurtenissen, met de nadruk op Nederland, zijn in een overzicht weergegeven.
  2. Crisisorganisatie: Bij de aanpak van de coronacrisis werken verschillende organisaties nauw met elkaar samen en zoeken soms al improviserend naar manieren om problemen op te lossen.
  3. Crisiscommunicatie: Een essentieel onderdeel van de aanpak is crisiscommunicatie. De overheid zet sterk in op persconferenties en brede of juist doelgroep-specifieke campagnes om Nederland te informeren en draagvlak te creëren voor het coronabeleid.
  4. Verpleeghuizen: Bewoners van verpleeghuizen worden hard getroffen door de coronacrisis. Tegen welke problemen liepen de sector, de zorgmedewerkers en de bewoners aan, wat waren de gevolgen van landelijke besluitvorming en hoe is hiermee omgegaan?

Video en podcast

De coronacrisis breidde zich binnen enkele weken uit tot een crisis van ongekende omvang met brede maatschappelijke impact. De Onderzoeksraad wilde weten: waarom is het gegaan zoals het is gegaan en wat valt daarvan te leren? Voorzitter Jeroen Dijsselbloem legt de belangrijkste conclusies en lessen uit in een video.  

Ook is voorzitter Jeroen Dijsselbloem in gesprek gegaan met Maria Henneman, buitengewoon raadslid van de Onderzoeksraad en journalist. Zij bespreken in een podcast waar het onderzoek zich op richt en wat de uitkomsten van dit eerste deelonderzoek zijn.

De video, podcast en het overzicht in beeld geven geen compleet beeld van het onderzoek. Hiervoor dient het rapport. Op de pagina ‘Aanpak coronacrisis – Deel 1: tot september 2020’ is het rapport inclusief aanbevelingen beschikbaar. Ook zijn de video en podcast op deze pagina te vinden. Bekijk ook het onderzoek in beeld: https://coronaonderzoek.onderzoeksraad.nl/

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.