Direct naar de inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Aanpak coronacrisis deel 3: januari 2020 – september 2022

Het onderzoeksrapport Aanpak coronacrisis, deel 3 is het laatste onderzoeksrapport uit de reeks van onderzoeken naar de corona-crisisaanpak. De Onderzoeksraad blikt hierin terug op de crisisaanpak van het kabinet tijdens de volledige periode van januari 2020 tot en met september 2022.

Onderzoek in beeld

Ook de nog niet eerder onderzochte periode van juli 2021 tot en met september 2022 is in het onderzoek meegenomen. De voor Nederland meest bepalende gebeurtenissen tussen juli 2021 en september 2022 staan in de reconstructie.

Animatie

Het kabinet hield tijdens de coronacrisis te lang vast aan de gekozen kortetermijnstrategie. De doelstellingen uit het begin van de crisis bleven tijdens de gehele periode leidend voor de besluitvorming. Ook toen de crisis van een acute gezondheidscrisis overging in een langdurige crisis met brede maatschappelijke impact. De animatie geeft een samenvatting van het rapport en laat de belangrijkste conclusies en lessen zien.

Bekijk hier de animatie.

De animatie en het overzicht in beeld geven geen compleet beeld van het onderzoek. Daarvoor is het rapport. Op de pagina ‘Aanpak coronacrisis – Deel 3: januari 2020 – september 2022′ is het rapport inclusief aanbevelingen te vinden.

 

 

 

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.