Direct naar de inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Voortgang onderzoek vliegtuigongeval Libië, 10 juni 2010

Het onderzoek naar de oorzaak van het vliegtuigongeval in Tripoli onder leiding van de Libische autoriteiten loopt. Momenteel worden ondermeer de gegevens uit de datarecorders geanalyseerd.

De Onderzoeksraad maakt geen deel uit van het onderzoeksteam. Onze onderzoekers mogen geen zelfstandig onderzoek doen naar de toedracht van de crash, maar op grond van ICAO Annex 13 Aircraft Accident and Incident Investigation heeft het land dat doden en/of ernstig gewonden te betreuren heeft bij een vliegtuigongeval het recht het onderzoek direct te volgen. Deze onderzoekers kunnen onder andere de plaats van het ongeval bezoeken en hebben het recht om direct toegang te krijgen tot de relevante feitelijke informatie.

De Libische autoriteiten zijn geheel aan al deze rechten tegemoet gekomen en onze onderzoekers hebben ter plaatse dan ook alle medewerking gekregen. De datarecorders zijn naar Frankrijk gebracht voor analyse, beide recorders verkeren in goede staat. Bij het uitluisteren van de cockpit voice recorder is een onderzoeker van de Raad aanwezig geweest.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.