Direct naar de inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Tussentijdse verklaring Onderzoeksraad voor Veiligheid

Deze tussentijdse verklaring geeft een update over het onderzoek door de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar foutieve hoogte- en snelheidsindicaties met een Boeing 737-700 nabij Rotterdam The Hague Airport  op 24 april 2021.

Vlak na de start gaven de hoogte- en snelheidsindicatie op de instrumenten van de gezagvoerder en copiloot foutieve waarden aan. Met behulp van stand-by instrumenten wist de bemanning voldoende snelheid en een veilige hoogte te bereiken. Vervolgens werd besloten om uit te wijken naar Amsterdam Airport Schiphol, waar het vliegtuig veilig landde.

Het onderzoek richt zich op de volgende aspecten: Onderhoudsprocedures, handelingen van de crew en onderhoudspersoneel, reconstructie en analyse van de vlucht, weerscondities, veiligheidsmanagement en luchtverkeersleiding.

Het proces van het verzamelen van feitelijke informatie is voltooid en het onderzoek bevindt zich in de fase waarin de verzamelde informatie wordt geanalyseerd.

Op 3 juni 2021, heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid een waarschuwing uitgegeven waarin luchtvaartmaatschappijen en onderhoudsbedrijven gealerteerd worden op de veiligheidsrisico’s die kunnen ontstaan wanneer vliegtuigen na een periode van langdurige uit gebruik name weer in gebruik worden genomen.

Het eindrapport van het onderzoek zal te zijner tijd worden gepubliceerd.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.