Direct naar de inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Tussentijdse verklaring 'Noodlanding na besturingsproblemen, Piper J3C, Epse'

Deze tussentijdse verklaring bevat een update over het lopende onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar het ongeval met een Piper J3C-65 bij het dorp Epse, 6 NM ten zuidoosten van Teuge Airport (EHTE) op 15 april 2021.

Tijdens een lokale vlucht vanaf EHTE op ongeveer 3.000 voet, schoot de kabel van de rolroerbesturing los. Het gevolg was dat het rolroerbesturingssysteem niet meer werkte en het vliegtuig continue naar rechts neigde te rollen. Eenmaal in de eindnaderingfase van een noodlanding in een weiland, kon de piloot het vliegtuig niet langer meer in de gewenste vliegrichting houden. Het veranderde van koers, raakte daarbij een boom waardoor de rechtervleugel afbrak, en stortte vervolgens neer in een akkerland. De piloot bleef ongedeerd maar zijn kleding zat onder de brandstof. Het vliegtuig raakte geheel vernield.

Het vliegtuigwrak en in het bijzonder het besturingssysteem zijn onderzocht en de onderhoudshistorie van het vliegtuig is bekeken. Additioneel onderzoek naar de kabel en deĀ  onderhoudshistorie loopt nog. Het eindrapport zal te zijner tijd worden gepubliceerd.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.