Direct naar de inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Tussentijdse verklaring “Fly-away na verlies van verbinding, DJI Inspire 2, Den Haag”

Deze tussentijdse verklaring geeft een update over het onderzoek door de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar een ongeval met een DJI Inspire 2 unmanned aerial vehicle (UAV) in Den Haag op 11 april 2020.

De operator was bezig met een observatievlucht boven het Zuiderpark in Den Haag. Kort na het opstijgen en tijdens het uitvoeren van de besturingscontrole reageerde het toestel niet meer zoals verwacht op de input van de piloot, wat uiteindelijk leidde tot een fly-away. De piloot was niet in staat om de controle over de UAV terug te krijgen en uiteindelijk werd de verbinding hiermee verbroken.

Het verkorte onderzoek heeft betrekking op de volgende aspecten: het gedrag van het (onbemande) luchtvaartuigsysteem, een reconstructie van het vliegpad, handboekprocedures en juridische aspecten met betrekking tot de toelating en het onderzoek van vliegtuigongevallen in het algemeen.

Over het geheel is het proces van het verzamelen van feitelijke informatie en de analyse voltooid. De Onderzoeksraad werkt momenteel aan het opstellen van een conceptrapport. Dit conceptrapport zal in de komende maanden ter inzage aan de betrokken partijen worden voorgelegd.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.