Direct naar de inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Tussentijdse verklaring ‘Dubbele bijna-botsing tussen drie éénmotorige toestellen’

Twee toestellen, een Tecnam P2010 en een Cessna 172P, maakten een trainingsvlucht in het circuit. Het derde toestel, een Reims F172G, kwam het circuit van Teuge binnen toen het terugkeerde van een lokale commerciële vlucht.

Voorlopige informatie wijst erop dat de eerste bijna-botsing plaatsvond toen de Reims F172G het circuit binnenkwam op downwind, gevolgd door een uitwijkactie van de Tecnam P2010. De tweede bijna-botsing vond plaats toen zowel de Cessna 172P als de Reims F172G bezig waren met hun eindnadering, gevolgd door een doorstart van de Cessna 172P.

Het onderzoek is gericht op de omstandigheden waardoor het kon gebeuren dat de piloten niet (tijdig) hebben ontdekt dat er ander lokaal verkeer was en de eerste bijna-botsing plaatsvond. Alle betrokken toestellen gingen verder met de nadering en vervolgens was er nóg een bijna-botsing in een zeer kritiek stadium van elk van de laatste twee vluchten. Er zijn verklaringen van de piloten, radargegevens en operationele informatie verzameld ter analyse. 

Het definitieve onderzoeksrapport zal te zijner tijd worden gepubliceerd.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.