Direct naar de inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Onderzoeksraad publiceert eerste deel onderzoek ‘Aanpak Coronacrisis’ op woensdag 16 februari

Woensdag 16 februari 2022 publiceert de Onderzoeksraad voor Veiligheid het onderzoeksrapport ‘Aanpak Coronacrisis, Deel 1’. Het eerste deelrapport bestrijkt de crisisaanpak tijdens de periode maart 2020 tot september 2020. Op 5 mei 2020 besloot de Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoek te doen naar de aanpak van de coronacrisis in Nederland. Dit was mede op verzoek van het kabinet.

De coronacrisis raakt de hele samenleving. Daarom zendt de Onderzoeksraad de perspresentatie om 10.00 uur live uit via internet. Iedereen kan de presentatie live volgen via het YouTube-kanaal van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en www.nieuwspoort.nl.

Voorbereiding en crisisaanpak

Het eerste deelrapport gaat in op de voorbereidingen in Nederland op een pandemie, de crisisstructuur en de crisiscommunicatie van de overheid. Bijzondere aandacht is gegeven aan de gevolgen van de crisisaanpak voor de verpleeghuizen.

Komende deelrapporten

Het onderzoek naar de coronacrisis is een bijzonder onderzoek, omdat het eerste deelrapport verschijnt terwijl de crisis nog voortduurt. Het tweede deelrapport verwacht de Onderzoeksraad rond de zomer van 2022 te publiceren. Dit onderzoek richt zich op de periode van september 2020 tot juli 2021. In dit deel wordt de aanpak van het vaccinatieprogramma onderzocht en drie ingevoerde maatregelen uit deze periode: de mondkapjesplicht, de scholensluiting en de avondklok. Ook is een derde deelonderzoek gestart over de periode na juli 2021.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.