Direct naar de inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuws: Oefening Onderzoeksraad vliegbasis Woensdrecht

De Onderzoeksraad voor Veiligheid oefent donderdagavond samen met de Koninklijke Luchtmacht op de vliegbasis Woensdrecht. De oefening maakt deel uit van een driedaagse training ongevalsonderzoek op locatie, die medewerkers van de Onderzoeksraad deze week volgen.

Op de vliegbasis Woensdrecht wordt een scenario van een voorval nagespeeld, waarbij voor de onderzoekers het accent ligt op de wijze waarop zij een onderzoek instellen naar de oorzaak van het voorval. Dit gebeurt vanavond voor het eerst samen met de nieuw opgerichte Inspectie Veiligheid  Defensie en met medewerking van de Koninklijke Luchtmacht. Dit is belangrijk omdat in de praktijk vaak meerdere instanties onderzoek doen naar hetzelfde voorval en daarbij op locatie moeten samenwerken.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid stelt in Nederland onderzoek in naar voorvallen om de oorzaak te achterhalen en aanbevelingen te doen om de veiligheid te verbeteren. Onderzoekers van de Raad worden getraind op de opzet van het eerste onderzoek ter plaatse en de samenwerking met andere diensten.

De oefening op de vliegbasis wordt in de loop van de avond afgerond, de driedaagse training eindigt vrijdagmiddag.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.