Direct naar de inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Publicatie onderzoek vliegramp Tripoli verwacht

De autoriteiten in Libië hebben aangekondigd dat zij verwachten op korte termijn het onderzoeksrapport over de vliegramp in Tripoli te publiceren. De exacte datum is niet bekend gemaakt, maar mogelijk volgt de publicatie nog deze week. Het rapport moet meer duidelijkheid geven over de vliegramp met de Airbus A330, die op 12 mei 2010 neerstortte in Tripoli. Bij dit ongeluk kwamen 103 inzittenden om het leven van wie zeventig met de Nederlandse nationaliteit. De enige overlevende was een Nederlandse passagier.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft in november 2012 commentaar geleverd op het conceptrapport. Het rapport is nu gereed. Zodra het definitieve rapport is gepubliceerd, zal de Onderzoeksraad een analyse maken van het rapport. Vervolgens zal de Onderzoeksraad eerst de nabestaanden van de vliegramp in een bijeenkomst informeren over zijn reactie op het rapport en aansluitend zal deze reactie openbaar worden gemaakt.

Mededeling voor redacties
Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de woordvoerders van de Raad, Sandra Groenendal, 0623 175 701 of Wim van der Weegen 0623 464 277            

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.