Direct naar de inhoud

De eerste wrakstukken van vlucht MH17 komen dinsdag 9 december om 14.00 uur aan op luchtmachtbasis Gilze-Rijen. Het konvooi is afgelopen week vertrokken uit Oekraïne.
 
Het transport zal de luchtmachtbasis oprijden via de ingang aan de Burgemeester Ballingsweg. Deze weg zal vanwege het transport korte tijd zijn afgesloten. Voor de media wordt ter hoogte van de poort een persvak ingericht, waar vandaan het aankomende transport goed is te zien. Het persvak is toegankelijk op vertoon van een perskaart.

Nadat het konvooi de basis is opgereden, zullen de vrachtwagens naar de onderzoekslocatie rijden. Op weg daar naar toe, passeert het konvooi de nabestaanden die aanwezig willen zijn bij de aankomst van de eerste wrakstukken in Nederland.

De aankomst op de basis heeft geen ceremonieel karakter en het is niet mogelijk om bij het openen of uitladen van de vrachtwagens aanwezig te zijn. Wanneer het konvooi de onderzoekslocatie op de basis bereikt, zal de lading volgens een vast protocol worden gelost en worden alle wrakstukken via een vaste procedure gefotografeerd, gescand en ingedeeld. Vervolgens start in een vrijgemaakte hangar op de luchtmachtbasis het onderzoek aan de wrakstukken en de voorbereiding van de reconstructie.
 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.