Direct naar de inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Voorlopig geen nader onderzoek naar stroomstoring Haaksbergen

Het doel van een ‘verkennend’ onderzoek is te bekijken of een volledig onderzoek van de Raad wenselijk is. Een ‘verkennend’ onderzoek mondt, conform de interne onderzoeksprocedure van de Raad, uit in een onderzoeksadvies, een intern document voor de Raad om wel of niet een onderzoek voort te zetten. Een belangrijk criterium bij de beoordeling door de Raad is de vraag of er sprake is van een structureel veiligheidstekort of niet.

Weliswaar is ernstige hinder en overlast voor de inwoners van Haaksbergen ontstaan maar er is, als gevolg van de stroomstoring, geen veiligheidsprobleem ontstaan en zijn er gelukkig geen slachtoffers te betreuren. Ook is er geen grote maatschappelijke onrust ontstaan. Ten slotte zijn alle betrokken partijen een eigen onderzoek gestart of hebben al onderzoek gedaan waarin de onderzoeksvragen die de Raad had geformuleerd zijn of worden meegenomen.

De Onderzoeksraad zal de resultaten van de diverse onderzoeken afwachten. Afhankelijk van de uitkomsten kan in een later stadium alsnog besloten worden een nader onderzoek uit te voeren.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.