Direct naar de inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Onderzoeksraad voor Veiligheid richting rampplek

Voor het onderzoek op de rampplek worden enkele missies georganiseerd. Per missie zal de actuele veiligheidssituatie bekeken worden. Gedurende de missies wordt het internationale onderzoeksteam bijgestaan door de aanwezige beveiligingspartijen en zullen zij zich enkel onder begeleiding van deze partijen op de rampplek begeven. Het internationale onderzoeksteam onder leiding van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zal niet de gehele rampplek onderzoeken. Het is ook niet het voornemen om alle aanwezige brokstukken te verzamelen en over te brengen naar Nederland. Het team zoekt gericht naar bepaalde sporen en specifiek materiaal. Het onderzoek in Oekraïne zal zeker nog een aantal dagen duren. Op korte termijn zijn de eerste feitelijke bevindingen van het onderzoek te verwachten. Deze worden dan openbaar gemaakt, maar het is nog niet bekend wanneer precies.

Verschillende onderzoeken

Het onderzoek naar de crash wordt uitgevoerd door een internationaal onderzoeksteam dat onder leiding staat van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Dit team zal op basis van feitelijke informatie de oorzaak en het verloop van de vliegramp onderzoeken. Hiermee wil de Onderzoeksraad voor Veiligheid een zo compleet mogelijk en onomstreden beeld geven aan de nabestaanden en de internationale gemeenschap.
 
Naast het internationale onderzoek onder leiding van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn er vanuit de Nederlandse overheid nog twee lopende onderzoeken. Het ene betreft het onderzoek naar de identificatie en repatriëring van slachtoffers door het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO). Dit grootschalige team zal naar verwachting de hele rampplek doorzoeken om de daar nog aanwezige slachtoffers en hun persoonlijke bezittingen te bergen. Het andere onderzoek vanuit de Nederlandse overheid betreft het strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM).
 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.