Direct naar de inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Laatste konvooi met wrakstukken MH17 in Nederland

Na een lange periode van voorbereiding werd zondag 16 november in opdracht van de Onderzoeksraad voor Veiligheid gestart met de berging van wrakstukken van vlucht MH17. De missie heeft zes aaneengesloten dagen op de crashsite kunnen werken. Vervolgens is het transport van de wrakstukken voorbereid, zodat op 23 november de wrakstukken per trein vanuit Torez naar Charkov konden worden vervoerd. Bij de berging van de wrakstukken kreeg de Onderzoeksraad ondersteuning van de lokale hulpdiensten en Nederlandse militairen. Ook het transport naar Nederland is verzorgd door Defensie.
 
Nadat de trein met wrakstukken in Charkov was gearriveerd, is het transport naar Nederland voorbereid. Op 3 december is vervolgens het eerste konvooi met vier vrachtwagens begonnen aan de reis vanuit Charkov naar Nederland. Dinsdag 9 december arriveerden de eerste twee konvooien in Gilze-Rijen. Hierbij waren ruim 40 nabestaanden aanwezig.
 
De Onderzoeksraad voor Veiligheid leidt het internationale onderzoek naar de oorzaak en het verloop van de crash. Het onderzoeksteam maakt daarbij gebruik van meerdere informatiebronnen om de oorzaak en het verloop van de crash van vlucht MH17 vast te stellen. Dat zijn onder meer de Cockpit Voice Recorder, de Flight Data Recorder en gegevens van de luchtverkeersleiding. Het onderzoek aan de wrakstukken kan mogelijk nieuwe informatie opleveren, maar zal ook worden gebruikt om informatie uit de andere bronnen te verifiëren. De Onderzoeksraad streeft ernaar in de zomer van 2015 het eindrapport te publiceren.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.