Direct naar de inhoud

Naar aanleiding van het vliegtuigongeval in Tripoli op 12 mei jl. zijn ook twee onderzoekers Luchtvaart van de Onderzoeksraad met het regeringstoestel afgereisd naar Libië. De onderzoekers mogen geen zelfstandig onderzoek doen naar de toedracht van de crash, maar op grond van ICAO Annex 13 Aircraft Accident and Incident Investigation heeft het land dat doden en/of ernstig gewonden te betreuren heeft bij een vliegtuigongeval het recht het onderzoek direct te volgen.
Deze onderzoekers kunnen onder andere de plaats van het ongeval bezoeken en hebben het recht om direct toegang te krijgen tot de relevante feitelijke informatie.

De onderzoekers van de Onderzoeksraad zullen in eerste instantie afstemmen met de Libische autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor het onderzoek maar anderzijds wordt ook contact gezocht met ondermeer de Franse collega’s van het Bureau d’Enquêtes et d’Analyses (BEA) dat Libië mede ondersteunt in het onderzoek.

Het onderzoek wordt uitgevoerd onder leiding van de luchtvaartautoriteiten van Libië. Voor informatie over de voortgang van het onderzoek kunt u zich wenden tot de Libyan Civil Aviation Authority:

Telefoon:
+218 21-360-5318
+218 21-333-0256

Email: info@lycaa.org

Website: www.lycaa.org

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.