Direct naar de inhoud
  • Home
  • Onderzoeken
  • Voorzorgslanding na onwel worden van cabinepersoneel en passagiers, Boeing 767-300ER, N644UA, Amsterdam Airport Schiphol
Archieffoto van het betreffende toestel. (Bron: B. Suskind).
Archieffoto van het betreffende toestel. (Bron: B. Suskind).

Voorzorgslanding na onwel worden van cabinepersoneel en passagiers, Boeing 767-300ER, N644UA, Amsterdam Airport Schiphol

Status : Afgerond

Om 10.37 uur vertrok het toestel van Amsterdam Airport Schiphol voor een geplande commerciƫle vlucht naar Newark Liberty International Airport in de Verenigde Staten. Aan boord waren 199 passagiers, drie cockpitbemanningsleden en acht cabinemedewerkers. Nadat het toestel een uur onderweg was en rechtuit vloog op FL320 boven Schotland, gaven steeds meer mensen in het vliegtuig aan dat zij zich niet goed voelden. Uiteindelijk meldden alle cabinemedewerkers en vijftien passagiers (de meesten uit rij 27 tot en met 30) gelijksoortige symptomen, waaronder wazig zien, het gevoel dat het vliegtuig naar rechts draaide en steeg, misselijkheid en een gevoel van slaperigheid.

Hoewel de cabinedruk op kruishoogte op ongeveer 8.000 voet normaal bleek, gaven pulsoximetingen bij het cabinepersoneel een lage zuurstofsaturatie in het bloed aan. Het toedienen van zuurstof en een middel tegen reisziekte leidde niet tot structurele verbetering.
Na twee uur onderweg te zijn geweest, instrueerde de gezagvoerder het cabinepersoneel te stoppen met hun werk. Hij besloot terug te keren naar Schiphol voor een voorzorgslanding.

De volledige analyse van dit ernstig incident is te lezen in de kwartaalrapportage luchtvaart over het 2e kwartaal van 2020.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.