Direct naar de inhoud
  • Home
  • Onderzoeken
  • Airprox, Tecnam P2010, F-HRAT en Reims Aviation S.A. F172G, PH-KRI en Cessna 172P, PH-SEL, International Airport Teuge
(Bron: AIP Netherlands)
(Bron: AIP Netherlands)

Airprox, Tecnam P2010, F-HRAT en Reims Aviation S.A. F172G, PH-KRI en Cessna 172P, PH-SEL, International Airport Teuge

Status : Afgerond

De Tecnam P2010 en de Cessna 172P vlogen in het circuit van International Airport Teuge. De Tecnam vloog halverwege downwind voor baan 08 toen er een Reims F172G vanuit zuidelijke richting op downwind invoegde. De piloot van de Tecnam maakte een uitwijkmanoeuvre om een botsing tussen beide toestellen te voorkomen. Een derde toestel, een Reims F172G, naderde vanuit zuidelijke richting Op final kwam de Reims F172G in de nabijheid van de Cessna 172P, die ook op final vloog, waarop de gezagvoerder van de Cessna besloot de nadering af te breken.

Voor ieder circuitgebied geldt voor naderend verkeer dat, bijvoorbeeld om de benodigde separatie te kunnen aanhouden, buiten het circuitgebied komt, geen expliciete regel bestaat hoe dan te handelen. Voor International Airport Teuge geldt dat piloten in zo’n geval het beste kunnen terugvliegen naar meldpunt Sierra om vandaar het circuitgebied (weer) in te vliegen.

Kijk voor meer informatie in de kwartaalrapportage luchtvaart 3e kwartaal 2022.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.