Direct naar de inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuw raadslid voor de Onderzoeksraad voor Veiligheid

De Rijksministerraad heeft ingestemd met de voordracht voor benoeming van mevrouw dr. E.A. (Erica) Bakkum als permanent lid van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. De benoeming gaat in op 1 december 2021 voor een periode van 4 jaar.

Hiervoor werkte mevrouw Erica Bakkum als gynaecoloog in het OLVG en als Lid Raad van Bestuur van het Medisch Centrum Leeuwarden. Momenteel is zij onder meer lid van de Raad van Toezicht bij het Erasmus Medisch Centrum. Met haar komst is de vacature ingevuld die was ontstaan door het vertrek van prof. dr. ir. Marjolein van Asselt. De werving van het nieuwe raadslid is via een open wervings- en selectieprocedure verlopen. 

Mevrouw Erica Bakkum: “Veiligheid is een belangrijk goed voor ieder mens. In de gezondheidszorg is dit voor mij een essentieel onderdeel van het denken en handelen. Het is daarom ook belangrijk om lessen te leren wanneer het een keer onverwacht niet goed gaat. Ik kijk er naar uit om in de bredere context van de Onderzoeksraad voor Veiligheid aan de veiligheid in Nederland te mogen bijdragen.” 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.