Direct naar de inhoud
  • Home
  • Nieuws
  • Bezoek nabestaanden aan wrakstukken MH17

Bij de shelters konden nabestaanden een aantal wrakstukken aanraken. In de hangaar waar het onderzoek plaatsvindt, konden zij vanaf een verhoging de voor het onderzoek meest relevante delen bekijken en bloemen achterlaten.
 
“Vrijwel alle nabestaanden waren blij met de mogelijk die geboden werd om de wrakstukken te bezoeken. Om de stukken in realiteit te zien, is dan toch belangrijk”, aldus voorzitter Tjibbe Joustra.

Start reconstructie

Afgelopen maanden zijn de wrakstukken gecontroleerd, ingedeeld en onderzocht. Ook zijn de voorbereidingen getroffen voor de reconstructie van een deel van het vliegtuig. Nu de bezoeken van de nabestaanden zijn afgerond, kan met deze reconstructie gestart worden. Hierbij zal de cockpit en een deel van de business class weer terug in elkaar gezet worden.

Onderzoeken

Op Gilze Rijen onderzoeken de Onderzoeksraad voor Veiligheid en het Openbaar Ministerie de wrakstukken. Naast het onderzoek naar de oorzaak van de crash doet de Onderzoeksraad ook onderzoek naar het vrijgeven van passagierslijsten en het besluitvormingsproces rondom vliegroutes.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.